Litt generelt


Jeg er født og oppvokst i nærheten av Ørje i Indre Østfold, og jeg bor her sammen med min samboer og våre to hunder, Enzo og Kayaq. Hundene og friluftsliv er det som fritiden ofte blir brukt til, gjerne kombinert med foto såklart!


Min fotoreise

Fotointeressen dukket opp da jeg var rundt 15 år. Jeg kjøpte et kompaktkamera for konfirmasjonspengene mine, og brukte mye tid på å gå rundt på gården hjemme for å finne det perfekte motivet. Nærbilder av blomster og portrett av dyr gikk ofte igjen da.

I 2012 kjøpte jeg min første speilrefleks, og interessen ble enda større. Med skole og andre hobbyer, var det litt varierende hvor ofte jeg tok bilder, så det kunne gå ganske lenge mellom hver gang jeg tok opp kameraet. Ikke gjorde jeg noe spesielt forsøk på å lære meg de ulike funksjonene på kameraet heller, så utviklingen sto så og si på stedet hvil. 


Etter jeg fikk hund i 2015, så ble det naturlig å ta med kameraet når vi gikk tur. Etter hvert ble det litt mye bilder, og for å ikke spamme familie og venner på Instagram, så fikk hunden min, Enzo (som senere fikk selskap av min hund nr. 2, Kayaq), sin egen konto.

Det ble ikke før våren 2021 at jeg virkelig bestemte meg for at jeg skulle lære meg mer om foto, og tvang meg selv til å kun ha kamera på manuelle innstillinger. Jeg søkte meg inn til et deltidsstudie på Bilder Nordic samme år, og startet også å ta ulike fotooppdrag.

Sommeren 2023 valgte jeg å si opp min heltidsjobb for å jobbe fulltid som fotograf.


Utdanning

2021-2022 Grunnutdanning i fotografi v/ Bilder Nordic


Omtale

Smaalenene avis, 2022: https://www.smaalenene.no/slik-kombinerer-thea-27-fulltidsjobb-studier-og-egen-virksomhet-gar-overraskende-greit/s/5-38-1149129


fotografen Thea Ødegård

medlem av for fotografer
medlem av norges fotografforbund

Følg meg på instagram